Ester

for sale contact@sarahsartdiary.com

Ester is a 1920s French mannequin and has a side mirror attached. She is an unusual piece. I choose to mosaic her in a 1920s style to go with her age. The choice of china is reminiscent of designers like Clarice Cliff and the china is also of this period. I have completed her look with a traditional 1920 head dress with a Flapper Hat Cloche typical of that era. Ester was a popular name in the United Kingdom of the 1920s. As background I have used the hall marks of English Fine Bone china to create the effect of wall paper. Many of these hall marks no longer exist as our dinner services of today are slowly being replaced with mass produced porcelain. Such a shame.

Dutch Translation: De Franse mannequin Ester dateert uit de jaren twintig en spiegelt zichzelf in een zijspiegel. Het is een bijzonder exemplaar. Het mozaïek werk sluit nauw aan bij haar leeftijd. Ik gebruikte porselein uit dezelfde periode roept herinneringen op aan ontwerpsters als Clarice Cliff. Haar haartooi met een Flapper Hat Cloche is ook typisch voor de jaren twintig. Ester was in de jaren twintig een populaire naam in Engeland. In de achtergrond heb ik de merknamen van Engels porselein gebruikt om het effect van behang te suggereren. Veel van deze merknamen verdwijnen nu er steeds meer van ons dagelijks serviesgoed en masse geproduceerd wordt. Geleidelijk gaat hier een lange traditie in het vervaardigen van exquis porselein verloren.

 

for sale contact@sarahsartdiary.com
Fine Bone China mosaic by Sarah-Alice Miles
for sale contact@sarahsartdiary.com
Fine bone china mosaic by Sarah-Alice Miles

For sale: contact@sarahsartdiary.com

Happy-Arting!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s