International Exhibit in Huis Kernhem, Ede, The Netherlands

Sarah-Alice Miles exhibiting in the Netherlands
International art exhibit in the Netherlands

Sarah-Alice Miles, geb. 1968 (Cardiff, Wales)

Een zware aardbeving maakte acht jaar geleden meer kapot dan Sarah lief was. Maar het stelde Sarah ook in staat om haar creatieve talenten verder te ontwikkelen. Het materiaal daarvoor lag op straat of in de vuilnisbak. Want sindsdien gaat haar grote liefde gaat uit naar het maken van mozaïeken. Daarvoor gebruikt ze een heel scala aan kapotte materialen, zoals scherven aardewerk, stukjes fijn porselein, gebroken tegels, en ook Venetiaans glas. (In 2010 ontving zij haar “Masters in Mosaico” uit handen van de grootmeester in de hedendaagse mozaïek kunst, Lucio Orsoni, uit Venetië.)

Sarah werkt zowel twee als drie dimensionaal. Zo “bekleedt” zij afgedankte mannequinpoppen met ondermeer scherven porselein, maar ook met oude knopen bijvoorbeeld. Elke mannequin is enig in zijn soort. Wat afgedankt was en gebroken, krijgt een nieuw leven. In Nieuw-Zeeland oogst Sarah veel bijval met haar werk en zij exposeert daar dan ook regelmatig. Veel van haar mannequins zijn inmiddels verkocht aan liefhebbers. Vaak op bestelling.

Sarah ontwikkelt zichzelf niet alleen als een ervaren en geoefend mozaïek kunstenares, zij werkt ook met andere media: ze maakt linoleumsneden, pentekeningen en textiele werkvormen. Haar vernuftige en kleurrijke sierdoosjes zijn daar een goed voorbeeld van. Sommige van die sierdoosjes dragen de herinneringen met zich mee aan die zware aardbevingen die Christchurch troffen in 2010 en 2011, andere laten de fantasie de vrije loop en zijn getooid met vlinders. Haar sierdoosjes stimuleren de verbeelding. Tegelijk hebben ze ook iets mysterieus. Ze zijn tijdloos en vertellen elk een kleurrijk en eigen verhaal van een verborgen schat of van een ballonvaart om maar eens wat te noemen. Overigens, wist u dat Sarah voor haar sierdoosjes ondermeer geïnspireerd werd door “de gouden Noodkist” in de schatkamer van de Sint Servaasbasiliek in Maastricht?

Sarah en haar echtgenoot wonen sinds kort in Hooglanderveen, vlak bij Amersfoort.

Wilt u meer weten over haar werk en/of u wilt met Sarah spreken over een opdracht, neem dan contact op via haar website of telefoon.

https://www.edesepost.nl/activiteit/item/internationale-expositie-in-huis-kernhem/372770

Website: sarahsartdiary.com

Haar email: contact@sarahsartdiary.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.